2015-04-16 13:53
Lina

Idag tänkte jag bjuda på härliga bilder och ett läckert recept på Kanelbullekladdkaka - två godsaker i ett!
Denna är bakad och fotad av duktiga Jessica Berglin. Jessica som ni kanske har sett bakat och fotat fler härliga bakverk och bilder som lagts upp på vår Facebooksida och Instagram. Följ oss gärna där!

                           

                     Cupcaketoppers från vår butik! De heter Little Plane och kommer i en förpackning om
                     6 stycken, tre 
moln och tre flygplan. Som ni ser går det utmärkt att skriva på molnen!


Recept på Kanelbullekladdkaka;


120 gram smör.
2 dl socker
2 ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

1 tsk kanel och 0,5 dl pärlsocker.
Grädde till servering.

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker, vaniljsocker, kanel, mjöl och salt. Rör sedan ner tillsammans med det smälta smöret.

Smöra och bröa en form, 20 cm (fungerar också med 24 cm men ha då kakan i ugnen kortare tid, ca 10 min).
Häll smeten i formen och strö på lite extra kanel och strö på lite pärlsocker.
Grädda cirka 15 minuter och servera sedan den läcka kakan med grädde.

Något till helgen kanske?

Ha en fin dag!

//Lina

 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
48UTp
Kod från Captcha-bild: