2017-10-22 00:00
Lina

Den 31 oktober infaller Halloween. Detta år en tisdag så kanske har ni Halloweenpartyt planerat nu till helgen? Här tänkte jag visa några bilder från vår Halloween förra året och ge lite tips på enkla, men läskiga, sötsaker att bjuda på. När det gäller just godis så finns ganska mycket färdigt att hitta i butikerna nu, men särskilt om man har barn kan det vara mysigt att göra en del tillsammans.

 

Här är vårt dessertbord från ifjol. Läskiga fingrar, spökmaränger- och marshmallows, chokladbollsspindlar och läskigt smågodis.

Fingrarna är gjorda av chokladfingrar som du hittar i affären, täckta med mandelmassa. Vi har sedan format dem till fingrar och tryckt fast skållade mandel som naglar. De fick först ligga i röd karamellfärg. Änden på fingrarna är också doppade i karamellfärg.

Marshmallowsen har vi målat ögon och munnar på med livsmedelspenna så de kan ätas utan problem. Det funkar också fint att göra med smält choklad.

När vi gjorde Spökmarängerna spritsade vi ut marängsmet på bakplåtspapper och dekorerade med godis. Smeten spritsades på avklippta papperssugrör och de gräddades sedan i ugnen.

Till spindlarna gjorde vi en sats chokladbollar som fick stå en stund i frysen innan de dekorerades. Vi kylde också kolaremmarna för att de skulle bli lättare att sticka i chokladbollarna som ben. För att underlätta kan man göra små hål innan. Sedan är det bara att dekorera dem med vad man vill.

Förutom att karva och dekorera pumpor kan man måla läskiga ansikten på clementiner eller apelsiner som då blir som minipumpor. Ett bra pyssel för barnen!

Med en svart duk som bas till dukningen tycker jag att spindelnät blir en riktigt läcker detalj sedan! Det kan man spänna över hela bordet, fönster, dörrkarmar och speglar. Här hittar du vitt spindelnät hos oss, det finns också i svart och orange.

Tillbehör till Halloweendukningen hittar du här. Ännu mer levande tycker jag att dukningen blir när man också plockar in naturen. På hösten finns mycket vackra löv. Du kan använda stenar eller som vi gjorde här, en flytbräda som fick bli bordets centrum tilsammans med en pumpa.

Förutom godsaker, dukning och övriga dekorationer som spindelnät och vimplar är ballonger alltid en rolig detalj på alla fester. Så också Halloween! Nytt för i år hos oss är bland annat det läckra ballongträder Scary tree som kan dekoreras med Linky-ballonger. Trädet är hela 1,55 meter högt! Hela vårt ballongsortiment till Halloween hittas här.

Lycka till med ert Halloweenfirande!

/Lina