2017-06-25 00:00
Lina

När det kommer till valet av plats för sin vigsel så är det kanske inte alltid givet, eller så har man haft sin favoritplats i tanken lång tid innan. Gifter man sig i kyrkan ska man också välja vilken kyrka, och hoppas att det finns tid just den dagen man vill. Ett tips är att vara ute i god tid. Kontakta den församling du vill gifta dig i och hör dig för. Ska man dessutom gifta sig i en kyrka som ligger i en annan stad än den man bor i, sin gamla hemstad exempelvis, så kan det kännas extra bra att ha det klart tidigt.

                 Bild av Selånger kyrka i Sundsvall (privat bild, foto Stefan Johansson).

Kanske har man en annan plats i tanken för sin vigsel. Vad sägs om barfota på en härlig strand, på en klippa vid havet eller i trädgården hemma. Lador och logar är populära som festlokaler och varför inte ha vigseln utanför? Att ställa ut gamla vackra dörrar såhär är väldigt fint på en utevigsel!

Stolarna vid en utomhusvigsel kan dekoreras med fina blommor och band eller tyger i ert färgtema. Det kan finnas stolar att hyra om man har svårt att få ihop tillräckligt många likadana om man har många gäster, men det kan också vara charmigt att blanda olika stolar. Be släkt och vänner visa vad de har att låna ut!

 

Något vi inte kan kontrollera hur mycket vi än planerar och förbereder är vädret. Väljer man att ha sin vigsel utomhus kan det vara klokt att ha en plan B och till exempel ha tillgång till ett tält, tyger eller ha möjlighet att lite snabbt flytta in under ett tak. Det sägs att lite regn i brudkronan betyder tur så försök att njuta av dagen även om vädret bökar till det för er.

Var, hur eller när ni än gifter er så kom ihåg att göra det till ER dag. För er skull och med dem ni tycker om (eller ensamma om det passar er bättre). All lycka till med planerandet och den stora dagen!

//Lina