Integritetspolicy

Från och med den 25 maj 2018 gäller en ny lag för hantering av personuppgifter, dataskyddsförordningen GDPR, som är gemensam för alla EU/EES-länder. Denna ersätter Personuppgiftslagen (PUL). Som en del i GDPR har du rätt att veta vilka uppgifter företag och organisationer samlar in om dig, i vilket syfte det görs och hur du går tillväga för att rätta uppgifter eller begära att de ska tas bort.

Linas Glädjeyra ansvarar för de personuppgifter du som kund lämnar till oss. Dessa uppgifter används för att du ska kunna genomföra ett köp, få din beställning skickad samt i marknadsföringssyfte.

 

Vilka uppgifter samlar vi in och varför samt vilka få ta del av dem?

Vid köp lagras ditt namn, dina adressuppgifter, mobiltelefonnummer, e-postadress samt personnummer i vårt webbutikssystem som tillhandahålls av Evalent. Till dessa kopplas uppgifter om dina köp. Uppgifterna lagras på ett kundkort samt på order som läggs i butiken.

Alla våra betaltjänster tillhandahålls av PayEx vilka därmed också får tillgång till ovanstående uppgifter.

För att vi ska kunna skicka dina varor till dig används ditt namn samt dina adressuppgifter i speditörens system, i vårt fall DHL samt Postnord. Här används också mobilnummer alternativt e-postadress för att du ska kunna aviseras om att paketet är på väg/framme.

Om du har tackat ja till att ta emot vårt nyhetsbrev lagras din e-postadress i det system vi använder för att skicka ut dem. Du kan enkelt avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att klicka på Unsubsrcribe längst ner i brevet eller skicka ett mail till oss på info@linasgladjeyra.se

Vid köp av dopklänningar eller andra tillbehör överlämnas varubeställning och leveransadress till Grace of Sweden för direktleverans. Inga andra uppgifter lämnas vidare till dem.

Vi använder e-post, meddelande via Facebook samt i vissa fall sms i kontakt med kunder för att sköta vår kundadministration. Dessa sparas tills vidare eller raderas vid er begäran.

Vi använder oss av tjänsten Google Analytics för att få en bild av hur vår sida används och därmed samla in statistik kring det. Detta görs i syfte att förbättra sidans innehåll och hur du som besökare navigerar på sidan. Information om cookies och hantering av det hittar du nedan.

Vi lämnar inte ut dina uppgifter till någon utanför vår verksamhet med undantag för de som nämns ovan.

 

Dina rättigheter

Du har rätt att begära information om vilka uppgifter vi har om dig.Du har rätt att begära att dina personuppgifter rättas om de är felaktiga samt att de kompletteras om de är ofullständiga.Du har rätt att begära att de personuppgifter vi har om dig raderas med undantag för följande situationer:

- Du har ett pågående ärende hos oss, en order som inte skickats eller ett retur- eller reklamationsärende.

- Vid köp hos oss lagras de uppgifter som krävs för att göra en beställning i bokföringssyfte. Dessa uppgifter måste lagras i sju år enligt Bokföringslagen.

Vid frågor om ovanstående eller övriga ärenden samt för att begära rättelse av personuppgifter skicka ett mail till oss på info@linasgladjeyra.se

Vid eventuella personuppgiftsincidenter rapporteras de inom 72 timmar till Datainspektionen.

 

Cookies

Denna webbutik använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.

Vi använder oss också av Google Analytics som mäter trafiken på webbplatsen samt Google Adwords remarketing som används för att visa skräddarsydda annonser baserat på vilka sidor du besökt. Dessa kan visas när du besöker webbplatser som ingår i Google Display-nätverk eller när du söker efter termer relaterade till våra produkter på Google.

Facebook: Facebook beskriver sin användning av cookies här: https://www.facebook.com/help/cookies/

Instagram: Instagram beskriver sin användning av cookies här: https://www.instagram.com/legal/cookies/

YouTube: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines

 

Hantera dina cookieinställningar

Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Detta kan dock medföra att du inte kan använda våra sidor med full funktionalitet.